İş Başvuru Aydınlatma Metni

İLKE OTOMOTİV NAKLİYAT GIDA TEKSTİL SAN. VE DIŞ TİC. LTD. ŞTİ.’YE YAPILAN İŞ BAŞVURULARINDA ALINAN BİLGİ VE KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ AYDINLATMA BİLDİRİMİ 


1. Veri Sorumlusu ve Temsilcisi 
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“6698 sayılı Kanun”) uyarınca, kişisel verileriniz; veri sorumlusu olarak İlke Otomotiv Nakliyat Gıda Tekstil San. ve Dış Tic. Ltd. Şti. tarafından aşağıda açıklanan kapsamda işlenebilecektir. 

2. Kişisel Verilerinizin İşlenme Amacı 
Toplanan kişisel verileriniz, kişisel verilerinizi bizlere açıklamanıza konu olan; iş başvurusu talebinizin ve ilgili pozisyona uygunluğunuzun değerlendirilmesi, Kurumumuz insan kaynakları politikaları çerçevesinde işe alım süreçlerinin yürütülmesi, sonuçlandırılması ve bu kapsamda sizinle iletişime geçilmesi amaçlarıyla ve ayrıca Kurumumuzun ve Kurumumuzla iş ilişkisi içerisinde olan kişiler ile hukuki ve ticari yükümlülüklerin gerçekleştirilmesinin temini amacıyla; ticari ve iş stratejilerimizin belirlenmesi ve uygulanması ile Kurumumuzun uyguladığı işe alım ilkelerinin geliştirilmesi ve iyileştirilmesi amaçlarıyla 6698 sayılı Kanun’un 5. maddesindeki belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde işlenecektir. Kişisel verilerinizin Kurumumuz tarafından işlenme amaçları konusunda detaylı bilgilere; www.ilkeoto.com.tr internet adresinden kamuoyu ile paylaşılmış olan İlke Otomotiv Nakliyat Gıda Tekstil San. ve Dış Tic. Ltd. Şti. KVKK Aydınlatma Metni’nden ulaşabilirsiniz. 

3. Kişisel Verilerinizin Aktarılması 
Toplanan kişisel verileriniz; açıklanan amaçlar doğrultusunda ve 6698 sayılı Kanun’un 8. Maddesinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde www.ilkeoto.com.tr internet adresinden kamuoyu ile paylaşılmış olan İlke Otomotiv Nakliyat Gıda Tekstil San. ve Dış Tic. Ltd. Şti. Politikası’nda belirtilen amaçlarla sınırlı olarak aktarılabilecektir. 


4. Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi
 
Kişisel verileriniz Kurumumuz tarafından farklı kanallar ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; Kurumumuzun insan kaynakları politikalarının uygulanması ve işe alım süreçlerinin yürütülmesi amacıyla toplanmaktadır. Bu süreçte toplanan kişisel verileriniz; internet ortamında internet sitelerimiz, iş başvurusu yapmanıza imkan tanıyan sair internet siteleri üzerinden veya fiziki ortamda, iş başvurusu talebinizin ve ilgili pozisyona uygunluğunuzun değerlendirilmesi, Kurum insan kaynakları politikaları çerçevesinde işe alım süreçlerinin yürütülmesi, sonuçlandırılması ve bu kapsamda sizinle iletişime geçilmesi amaçlarıyla ticari faaliyetlerimizi ve operasyonel süreçlerimizi yürütmek hukuki sebebiyle, internet sitemizdeki başvuru formunda, iş başvurusu yaptığınız ilgili kariyer siteleri vasıtasıyla veya fiziki ortamda toplanmaktadır. Bu hukuki sebeple toplanan kişisel verileriniz 6698 sayılı Kanun’un 4. Maddesinde belirtilen ilkeler ve 5. maddede belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında bu Aydınlatma Metni’nin 2. ve 3. maddelerinde belirtilen amaçlarla da işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir. 

5. Kişisel Verilerinize Ait Saklama Süreleri

Kişisel verilerinize ait saklama süreleri aşağıda belirtildiği gibidir: 

  • Kanunda veya ilgili mevzuatta yer alan bir hüküm ile verinin saklanmasına ilişkin bir süre belirlenmiş ise verinin, en az bu süre kadar saklanması gerekmektedir. Söz konusu veriler belirlenen sürenin sonunda silinmektedir.
  • İşlediğimiz verinin saklanmasına ilişkin olarak kanunen bir süre belirlenmemiş ise söz konusu veri; aramızdaki ilişki gereğince belirlenen süre boyunca saklanmakta olup, belirlenen sürenin dolması halinde iş başvurusu olumlu sonuçlandığı halde 10 yıl, olumsuz sonuçlandığı halde ise en fazla 1 yılda -talebiniz gerekmeksizin- silinmektedir. 
  • Verilerin saklanmasına ilişkin olarak mevzuatta bir süre öngörülmesi ve söz konusu verilerin bu süreden önce silinmesinin tarafınızca talep edilmesi halinde bu talebiniz gerçekleştirilememektedir. Verilerin saklanmasına ilişkin sürenin mevzuatta belirlenmediği hallerde, verilerin silinmesine yönelik talebiniz mevcut ise verileriniz derhal ve en geç 30 gün içerisinde silinmektedir.

6. Kişisel Veri Sahibinin 6698 sayılı Kanun’un 11. maddesinde Sayılan Hakları 
Kişisel veri sahipleri olarak, haklarınıza ilişkin taleplerinizi www.ilkeoto.com.tr internet adresinden kamuoyu ile paylaşılmış olan İlke Otomotiv Nakliyat Gıda Tekstil San. ve Dış Tic. Ltd. Şti. KVKK Politikası’nda düzenlenen yöntemlerle İlke Otomotiv Nakliyat Gıda Tekstil San. ve Dış Tic. Ltd. Şti.’ye iletmeniz durumunda İlke Otomotiv Nakliyat Gıda Tekstil San. ve Dış Tic. Ltd. Şti. talebin niteliğine göre talebi en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi halinde, İlke Otomotiv Nakliyat Gıda Tekstil San. ve Dış Tic. Ltd. Şti. tarafından Kişisel Verileri Koruma Kurulunca belirlenen tarifedeki ücret alınacaktır. Bu kapsamda kişisel veri sahipleri KVKK m.11 uyarınca; 

Kişisel verilerinin işlenip işlenmediğini öğrenme,
Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
Kişisel verilerinin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
Kişisel verilerinin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
KVK Kanunu ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerinin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
İşlenen verilerinin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
Kişisel verilerinin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme, haklarına sahiptir.

7. Bilgilerinizin Güncellenmesi Talebi 
Topladığımız kişisel verilerinizin doğru ve gerektiğinde güncel olması gerekmektedir. Bu nedenle, kişisel verilerinizde herhangi bir değişiklik meydana gelmesi halinde, bu hususu Kurumumuzun ilgili birimine bildirebilirsiniz. 

X